Esna, kuulus üle kogu maa

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Naabriplika» maja ees: külavanem Ene Mikk ütleb, et seriaalist tuntud hoonet kasutatakse praegu seltsimajana. Siin saab ka kangastelgedel kududa ja tähtpäevi tähistada.
«Naabriplika» maja ees: külavanem Ene Mikk ütleb, et seriaalist tuntud hoonet kasutatakse praegu seltsimajana. Siin saab ka kangastelgedel kududa ja tähtpäevi tähistada. Foto: Toomas Huik

Kaks suurt külakassi patseerivad keset sõiduteed ja sunnivad mööduva auto «Naabriplikast» tuntud maja ees peatuma. See on justkui ettekääne, et sõitjad autost väljuksid ja end maja taustal pildistaksid. Tegelikult nad selleks siia tulidki – Esna küla Järvamaal kogub kuulsust.

Heas mõttes tuntud oli Esna küla Järvamaal Eesti ajalgi. Kõnnime külavanema Ene Mikuga mööda Jaama tänavat. Nagu nimi ütleb, viitab see siin tegutsenud raudteejaamale ning kitsarööpmelisele Tamsalu-Türi raudteele, mis ka Esnat läbis. Suurtest magistraalidest eemal asuvast Esnast sai toona Tamsalu kaudu pealinnagi sõita. Tänu Esnast pärit kaasale 1974. aastal Tori põrgust siia elama asunud ja metsandust õppinud Mikk ütleb, et tema igatahes kõndis seitsmekümnendatel mööda liipreid kodu poole, sest rongiühendus oli kadunud paar aastat varem.

töö kiidab tegijaid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles