Käsitöökojas podisesid seened ja keerles kedervars

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Pae (vasakul) ja Kaire Kollom-Vahtra õppisid Liina Lehise (taga) käe all, kuidas spetsiaalse masinaga villa kraasida.
Ene Pae (vasakul) ja Kaire Kollom-Vahtra õppisid Liina Lehise (taga) käe all, kuidas spetsiaalse masinaga villa kraasida. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval oli juba kolmas kord, kui käsitööhuvilised üle Eesti tulid oma kodukohas kokku, et koos midagi uut õppida. Käsitöökodasid oli 70, neist neli Tartumaal.

Tartus tuldi kokku kõrgema kunstikooli tekstiiliosakonda. Maire Henno Tartu maanaiste liidust rääkis, et algatus ja idee tuli liidult, koolis aga haarati sellest kiirelt kinni ja pakuti välja, mida sel käsitöökodade päeval võiks teha.

Eelmistel aastatel on käidud Eesti Rahva Muuseumis. Henno ütles, et tänavu taheti piiluda sellisesse kohta, kuhu muidu eriti ei satu, ning muu hulgas näha neid imemasinaid, mis on välja mõeldud käsitöö tegemise kiirendamiseks ja kergendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles