Marta Velgan: halb aasta tammede jaoks

Marta Velgan
, Eesti Arstiteadus­üliõpilaste Seltsi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marta Velgan
Marta Velgan Foto: Erakogu

Kaheksakümnendatel aastatel saabusid Eestisse esimesed paar klassitäit personaalarvuteid Yamaha MSX. Nende ümber koondusid laste ja noorte arvutiringid, mille liikmetest paljud on praeguse Eesti IT eduloo tipud. See on üks näide, kuidas huviharidus ja riigi hilisem areng võivad olla otseses seoses. Umbes nagu tõrud on seotud neist kasvavate tammedega.

Praegu võimul olevad valitsusparteid on lubanud pakkuda kõigile lastele 130 euro­t aastas huviringi raha. See on olnud üks paremini läbi mõeldud ja targemini sihitud investeeringuid noorte tulevikku. Asi pole seejuures mitte ainult noorte arengu edendamises, vaid ka selles, et huviharidus on tõestatult parim viis konkureerimaks noorte alkoholismiga. Kuid valitsus on järgmise aasta eelarves oma lubadusest loobunud.

Eestis on mitmeid probleeme, millele me lahendust otsime. Valitsus on oma tegevusprogrammis neist paljud ka välja toonud ja tihti tõdetakse, et «seda kõike tuleks juba maast madalast, perekonnast alates» lahendada. Et selle põlvkonnaga ei olegi enam midagi teha ja et vanale koerale uusi trikke ei õpeta. Pikaajalised töötud. Heitunud. Narkomaanid. Alkoholisõltlased. Kogu meie töötajaskond ei õpi piisavalt kiiresti ümber ja ettevõtlikkust on vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles