Pealinna kooride esinemisi saadab rahvusvaheline edu

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulab Tallinna Poistekoor, dirigeerib Lydia Rahula.
Laulab Tallinna Poistekoor, dirigeerib Lydia Rahula. Foto: Heino Käos

Tänavu oma 25. aastapäeva tähistav Tallinna Poistekoor esineb Hispaanias, andes kontserte mitmel pool ning osaledes Tolosas toimuval mainekal Euroopa Grand Prix' sarja kuuluval noortekooride konkursil. Tallinna Ülikooli kammerkoor  võitis aga hiljuti rahvusvahelisel koorikonkursil Itaalias kaks kulddiplomit.

TLÜ kammerkoor (dirigendid Merike Aarma ja Sander Tamm) astus Itaalias konkursil «In…Canto Sul Garda» üles kahes kategoorias. Folkloori kategoorias esitati V. Tormise rahvalaulude seadeid Vadja – ning Eesti pulmalaulude tsüklist ning P. Pajusaare «Tii».Vaimuliku muusika kategoorias esitas TLÜ kammerkoor G. Palestrina «Super Flumina Babylonis», A. Pärdi «Alleluia-Tropus» ning A. J. Thomas «If you’re happy/Amen».

Žürii kiitis koori musikaalsust, säravat kõlavärvi, artistlikkust ning kava valikut. Konkursil osalesid koorid Tšehhist, Taanist, Soomest, Saksamaalt, Iisraelist, Itaaliast, Norrast, Poolast, Venemaalt, Indoneesiast, Ungarist ning Iirimaalt.

Tallinna Poistekoor lahkub kodulinnast esmaspäeval ning nende esimene kontsert leiab aset juba teisipäeva, 29. oktoobri õhtul Getxo Redentori kirikus, järgmine kolmapäeval 30. oktoobril Tafalla San Pedro kirikus, ja kolmanda kontserdipaigana tuleb Pamplona Kaputsiinide kirik 31. oktoobri õhtul. 1. novembri pärastlõunaks kogunevad kõik konkursil osalevad koorid Tolosasse ühisele sessioonile. Koorid osalevad konkursil vaid korraldajate kutsel.

Poistekoor sõidab Hispaaniase 38-liikmelises koosseisus: kontsertkoor, kus laulavad 10-15-aastased poisid (praegu on kaasas ka kaks 9-aastast poissi) ja vanemad kui 16-aastased noormehed. Konkursipaik asub ja kontserdid toimuvad peamiselt Gipuzkoa provintsis Baskimaal. Tolosa koorikonkursil on Eesti koorid ka varem edukalt esinenud

Koori juhatavad selle asutaja ja teenekas peadirigent Lydia Rahula ning dirigent-kontsertmeister Tomi Rahula. Hispaania esinemiste repertuaar on kirju, sisaldades teoseid vaimulikust muusikast rahvalaulude ning popmuusika varasalve kuuluvate lugudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles