G4S pidas Ülemiste keelualal kinni kolm röövpüüdjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamehed lasid röövpüüdjate püütud haugi  Ülemiste järve tagasi ning kala ujus rõõmsalt minema.
Turvamehed lasid röövpüüdjate püütud haugi Ülemiste järve tagasi ning kala ujus rõõmsalt minema. Foto: G4S

1. mail Ülemiste järve sanitaarkaitsealal hooajalisi lepingulisi patrulle alustanud G4S töötajad tabasid juba esimesel päeval kolm ebaseaduslikku kalastajat.


Vaadeldes teisel patrullringil binokliga järveäärset ala, märkas G4Si patrull järve Viljandi maantee poolsel kaldal mitut kalameest. Kuna mööda järveäärset teed lähenedes oleksid röövpüüdjad patrullautot juba väga kaugelt märganud ja ilmselt jõudnud põgeneda, liikusid turvatöötajad kalameeste juurde jalgsi läbi metsa.

Kui ebaseaduslikult kalastanud mehed turvatöötajaid nägid, otsustasid kolm neist põgeneda. Neile järgnenud turvatöötajal õnnestus üks jooksikutest tabada. Kaks röövpüüdjat aga pidasid pagemist mõttetuks ning G4S pidas nad kohapeal koos spinningute ja saagiks saadud haugiga kinni.


Kõik kolm kinnipeetut tunnistasid rikkumist ja kirjutasid juhtunu kohta seletused. G4S edastas kinnipeetute andmed, seletused ja sündmuskoha fotod keskkonnainspektsioonile edasiseks menetlemiseks. Röövpüüdjate püütud havi lasid turvatöötajad tagasi järve.


G4S patrullib pealinlaste veevaru, Ülemiste järve sanitaartsoonis ASga Tallinna Vesi sõlmitud lepingu alusel. Patrulli eesmärk on tõkestada ebaseaduslikku kalapüüki järvest ja suunata sanitaartsoonist välja ebasoovitavad isikud. Ülemiste järve ümbritsev sanitaarkaitseala on kinnitatud eelmise aasta juulis ning Tallinna Vesi alustab 2010. aastal ka ala aia rekonstrueerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles