Uus võimuliit lisab ühe abilinnapea

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel läbirääkimispäeval võttis reformierakondlasest linnapea Urmas Kruuse (paremalt) raekojas vastu kõnelustele tulnud Kajar Lemberi (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ning Vladimir Šokmani ja Silver Kuusiku (mõlemad Keskerakond).
Esimesel läbirääkimispäeval võttis reformierakondlasest linnapea Urmas Kruuse (paremalt) raekojas vastu kõnelustele tulnud Kajar Lemberi (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) ning Vladimir Šokmani ja Silver Kuusiku (mõlemad Keskerakond). Foto: Margus Ansu

Tartu uued võimuerakonnad allkirjastavad koalitsioonilepingu neljapäeval. Kokku on lepitud, et Urmas Kruuse seekordses linnavalitsuses on viis abilinnapead, volikogu esimeheks saab keskerakondlane Aadu Must.

Reformierakonna, Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna neli päeva kestnud koalitsioonikõnelusi iseloomustades räägivad asjaosalised ühtaegu sellest, et ühisosa oli ootamatult väga suur ja läbirääkimised väga rasked.

Uuel koalitsioonil on volikogus ühtekokku 32 kohta – suurim jõud on 15 kohta omav Reformirakond, Keskerakonnal on 9 ja sotsidel 8 kohta. Seega on kahel senisel opositsioonijõul nüüd võimuliidus kahe peale kokku rohkem hääli kui juhtpartneri rolliga harjunud Reformierakonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles