Elering ei pruugi gaasivõrku osta

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasivõrk tuleb Eesti Gaasist eraldada lähtuvalt Euroopa energiastrateegiast. Võimalike kosilaste ring pole siiski kuigi lai.
Gaasivõrk tuleb Eesti Gaasist eraldada lähtuvalt Euroopa energiastrateegiast. Võimalike kosilaste ring pole siiski kuigi lai. Foto: Priit Simson

Alexela eitab huvi gaasivõrgu ostmise vastu, Eleringi huvi rakendamist takistab aga majandusministeeriumi ja Taavi Veskimäe omavaheline hõõrumine.

Eleringi juhi Taavi Veskimäe ja majandusministeeriumi eriarvamused Eesti Gaasile kuuluva maagaasivõrgu ostmise kohta võivad viia selleni, et alguses kindla tehinguna tundunud gaasivõrgu minek Eleringile ei pruugigi teoks saada.

«Gaasivõrgu võiks osta ükskõik kes, ainult mitte Elering,» ütleb ettevõtja Indrek Neivelt. Küsimuse peale, kes siis osta võiks, kas näiteks Alexela, vastab ta siiski põiklevalt: «Olen minagi linna pealt igasuguseid jutte kuulnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles