Peking karmistas julgeolekut

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekingi Taevase Rahu väljak
Pekingi Taevase Rahu väljak Foto: SCANPIX

Hiina pealinnas Pekingis sõitis eile maastur seni teadmata põhjustel Taevase Rahu ehk Tiananmeni väljakule rahva sekka, hukkus viis ja viga sai 38 inimest.

Eilseks polnud selgunud, miks maasturijuht pindalalt maailma suurimat, 88 jalgpalliplatsi mõõtu väljakut eraldavatest piiretest läbi sõitis ning kunagi keisrite koduks ja Hiina poliitilise valitsuse keskuseks olnud Palee muuseumi lõunasissekäigu juures rahva hulka sõitis. Auto süttis, kuid kustutati peagi.

Hiina riikliku uudisteagentuuri Xinhua teatel said vahejuhtumis surma maasturi juht ja veel kaks autos viibinud inimest, kelle nimesid aga ei avalikustatud. Lisaks hukkusid Filipiinidelt pärit naisturist ja kohalik meesturist. Ka vigastatute seas on välismaalasi – kolm filipiinlast ja jaapanlane. Kannatada said ka mitu politseinikku, kuid nende arvu ei täpsustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles