Ergo kindlustus annab Nõmme turuhoone taastamiseks avanssi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turuhoonest ei jäänud põlengus midagi järele, see tuleb uuesti üles ehitada.
Nõmme turuhoonest ei jäänud põlengus midagi järele, see tuleb uuesti üles ehitada. Foto: Peeter Langovits

Täna tutvusid Ergo kahjukäsitlejad Nõmme turuhoone põlengupaigaga ning pakkusid linnale turuhoone taastamistööde kiireks alustamiseks võimalust saada avansi korras hüvitist. Avansi täpsem suurus selgub pärast linnalt vastava taotluse saamist.


Ergo kindlustusdirektor Sven Freibergi sõnul praktiseerib Ergo avansi korras hüvitise maksmist juhtudel, kui hoone lõpliku taastamismaksumuse kindlaksmääramine võtab aega.

«Meie soov on aidata linnal võimalikult kiiresti taastada kõigi nõmmelaste jaoks nii oluline hoone,» ütles Freiberg. «Kuni ehitusekspert koostab kalkulatsioone hoone samal kujul taastamiseks, saab hoone omanik avansi korras makstava hüvitisega alustada koristustöid ja hiljem asuda ka uut hoonet üles ehitama.»

Prognoosi järgi võib ehituseksperdil võtta taastamiskalkulatsiooni koostamine paar nädalat, sõltuvalt sellest, kui kiiresti jõuab hoone omanik esitada vajaliku projektdokumentatsiooni. Pärast kalkulatsioonide saamist selgub hoone ülesehitamise maksumus. Nõmme turu peahoone oli kindlustatud 6,5 miljonile kroonile.

Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra sõnul peaks täna õhtuks selguma, kui palju läheb maksma turuhoone jäänuste lammutamine ning risu äravedu. Need tööd saakski teha Ergo kindlustuse pakutava avansiga.

Kolmapäevaks esitavad Nõmme linnaosa juhid Tallinna linnavalitsuse istungile ajakava, kuidas hävinud turuhoonet võimalikult kiiresti taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles