Galerii: Vääna-Vitil avati erivajadustega inimestele pereküla

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Harjumaal Harku vallas Vääna-Vitil uus erivajadusega inimestele loodud pereküla soolaleivapidu.

Vääna-Viti Kodu laiendusena kerkinud peremajad on elukohaks 55-le psüühilise erivajadusega inimesele, kellele pakutakse uutes majades ööpäev läbi erihooldusteenust, teatas AS Hoolekandeteenused.

Vääna-Viti Kodu peremajade valmimine on osa suuremast erihooldekodude reorganiseerimisprojektist. Projekti raames ehitas AS Hoolekandeteenused Euroopa regionaalarengu fondi toel nüüdisaegsed uued elupaigad erivajadusega inimestele 11sse Eestimaa paika. Kokku valmis 55 kümne- kuni üheteistkümnekohalist peremaja, mille kogumaksumus on 29,3 miljonit eurot.

Uutes peremajades leidsid endale kodu kokku enam kui 550 erivajadusega inimest, kellest enamik elas seni vanades amortiseerunud mõisahoonetes.

Vääna-Vitile kolis suve lõpul 45 Kernu hooldekodu klienti, 11 tulijat oli ASi Hoolekandeteenused teistest kodudest. Vääna-Viti mõisakompleksis jätkub kogukonnas elamise teenuse osutamine 31-le inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles