Koolidele pakuvad abi noortekeskused

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile said Tartu noorsootöötajad kokku meetodimessiks ehk igaüks tutvustas teistele neid meetodeid, mida nad ise eelistavad noortega tegeledes kasutada.
Eile said Tartu noorsootöötajad kokku meetodimessiks ehk igaüks tutvustas teistele neid meetodeid, mida nad ise eelistavad noortega tegeledes kasutada. Foto: Margus Ansu

Tartu noorsootöötajad hakkavad koolidele järgmisest aastast pakkuma programmi, mis aitab parandada suhteid klassis ning seeläbi ka laste õppeedukust.

Lille maja noortekeskuse direktor Hele Riit-Vällik, kes projekti «Innustavad teod kooliraskustes noortele» Tartus eest veab, rääkis, et probleemsetel lastel on tavaliselt puudu sotsiaalsetest oskustest ning noorsootöötajad teavad, kuidas neid õpetada.

Tema sõnul toimib kõige paremini see, kui kedagi ei sildistata muretekitajaks ja tegeldakse kogu klassiga koos. «Probleemsete noorte käitumist üritatakse parandada klassist eemal, aga neil on ju vaja tavakeskkonnas hakkama saada,» selgitas Riit-Vällik uue abiprogrammi põhimõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles