Ville Niinistö: kütuse hind peaks peegeldama keskkonnakoormat

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Ville Niinistö Soome saatkonnas.
Keskkonnaminister Ville Niinistö Soome saatkonnas. Foto: Toomas Huik

Taastuvenergia subsideerimise asemel peaks süsinikuemissioon otseselt peegelduma fossiilkütuste hinnas, sõnas läinud nädala kolmapäeval Tallinnas keskkonnakonverentsil esinenud Soome keskkonnaminister Ville Niinistö intervjuus Postimehele.

Soomlasest Greenpeace’i aktivist Sini Saarela on praegu Venemaal vahi all ja talle on esitatud süüdistus. Kuidas te juhtunut hindate, oli see õigustatud käik, ja mis Soome teha saab?

Põhja-Jäämeri ja sealse naftapuurimisega kaasnevad riskid on väga tundlik teema ja sellele tuleks saada rohkem rahvusvahelise kogukonna tähelepanu. Lisaks tuleks kehtestada paremad reeglid võimaliku naftareostuse ennetamiseks ja kõige tundlikumate, haavatavate piirkondade kaitseks. Asjale aitaks kaasa ka Põhja-Jäämere piirkonna keskkonnaalaste regulatsioonide loomine, vältimaks tulevikus sellised otseseid vastasseise keskkonnamure ja majandusliku rakendamise vahel.
Tulles aga asja juurde – peamure on see, et kõik läheks õiguslikult aktsepteeritaval teel, selge on, et kui rakendada riiklikku seadust, peab see olema vastavuses rahvusvahelise mereõigusega. Ja selle üle käivad praegu arutelud. Soome valitsus ja ametid annavad meie kodanikule konsulaarabi, nagu me ikka sellistel puhkudel teeme. See on otsene abi, mis me anda saame.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles