Tallinna toidumess toob kokku toiduvaldkonna spetsialistid

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune toidumess.
Mullune toidumess. Foto: Liis Treimann

Kolmapäeval avatakse 15. Tallinna toidumess, mis on seekord suunatud vaid äriklientidele. Mess on kohtumispaigaks ligikaudu 7000-le Eesti toiduvaldkonna juhile ja erialaspetsialistile, samuti seotud erialade ametikoolide õpilastele.

Kolmepäevane mess Eesti Näituste messikeskuses avatakse täna keskpäeval, avamisele järgneb konkursi «Aasta kokaraamat 2013» võitjate väljakuulutamine. Selgub ka Eesti Leivaliidu poolt korraldataval võistlusel tiitli  Aasta kondiiter 2013 võitja. Võistlustulle astuvad 8 suurte kogemustega kondiitrit erinevatest ettevõtetest üle Eesti. Võistlusteemaks on seekord «Kultuuripärandi aasta». Võistlejad pidid ette valmistama ka kodutöö antud teemal, mis siis kohapeal valmistatud tükikookidega kompositsiooniks kokku pannakse. 

 Eesti tootjad pakuvad toidumessil koduturu jaoks loodud uuendusliku tootevaliku parimaid palasid. Programmi kuuluvad ka sisustuse ja inventariga seotud tooted ja teenused, tootjale või toitlustajale vajalikud seadmed ja vahendid, pakendid ja pakkematerjalid, töörõivad ja puhastusvahendid, IT-lahendused ja täiendusõpe. Messi raames selgitatakse välja ka parimad noored kokad, ettekandjad jt., samuti valitakse parim koolisöökla.

Tänavu täitub esimese toidumessi toimumisest Tallinnas 20 aastat. Eesti pikima traditsiooniga ja suurima osalejaskonnaga toiduainetööstuse, hotellinduse, toitlustuse ja toidu müügi kõiki sektoreid liitev üritus sai alguse 1993. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles