Koolide hoolekogudest said kummitemplid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Raave.
Riho Raave. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki seaduse järgi on koolide hoolekogudel suur sõnaõigus normist suuremaid põhikooliklasse lubada või keelata, jääb neile eelkõige vaid võimalus vormistada juba kujunenud olukord.

Tartus on arvukalt põhikooliklasse, kus õpilasi on enam kui põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses antud piirnorm 24. Erandkorras ja üheks aastaks võib kooli pidaja koolidirektori ettepanekul ja hoolekogu nõusolekul lubada suuremaid klasse. Nii on mõnes klassis isegi 28 õpilast, sest seadus ei anna enam erandile ülempiiri, mis selle õppeaastani oli 26 last klassis.

Tartu Postimees kirjutas klasside suurusest esmaspäeval, mispeale tuli mitmelt lugejalt tagasidet, et hoolekogud võivad klasside suurendamise lubamist ju arutada, kuid tegelikult jõuab küsimus hoolekogu ette viimasel minutil, kui klassid on juba komplekteeritud, või isegi pärast õppeaasta algust ja on hilja midagi muuta. Lapsi ära saata ju ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles