Õppima õppimise meistriklass

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Üheksandike» klassitäis noori elab oma põhikooli lõpuaasta televaatajate ees.
«Üheksandike» klassitäis noori elab oma põhikooli lõpuaasta televaatajate ees. Foto: ETV

ETV dokumentaalsari «Üheksandikud» on jõudnud esimese veerandi lõpuni, 12-osalisest teekonnast on alles veel üheksa ning nagu kooliski, võiks esimese veerandi lõppedes juba mingisuguseid märke välja lugeda.

Saabki. Esiteks seda, et termin «tõsielusari» on «Üheksandike» puhul veidi eksitav, kuigi mitte päriselt vale. Lasnamäel asuva Kuristiku gümnaasiumi 9.b klassi muret ja rõõmu jälgiv saatesari on küll meelelahutuslikuna vaadatav, peidab endas aga sügavamaid haridusprobleeme ning ei karda nendega vastamisi astuda.

Muidugi, mõnel muul telekanalil võiks «Üheksandikud» (kuigi ilmselt mõne kollasema ja seksikama pealkirja all) ollagi intriige õhutav olmeseep, mis klassitäie noori oma masinavärgi alla tallab ning ümmarguse meediatoote välja sülitab. Rahvusringhäälingus on värske saatesari aga aus probleemitõstataja ning saab endale püstitatud ülesannetega senise põhjal kenasti hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles