Spiooni värbaja põgenes

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel pressikonverentsil kirjeldasid riigireetur Vladimir Veitmani tekitatud kahju ulatust ja tema tabamist riigi peaprokurör Norman Aas (vasakult), riigiprokurör Inna Ombler ning kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu.
Eilsel pressikonverentsil kirjeldasid riigireetur Vladimir Veitmani tekitatud kahju ulatust ja tema tabamist riigi peaprokurör Norman Aas (vasakult), riigiprokurör Inna Ombler ning kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitseinik Vladimir Veitmani keelitas riiki reetma tema vana sõber KGB ajast, Venemaa välisluure poolt värvatud tallinlane Viktor Jermakov, kes arreteerimist ennetades sel suvel Peterburi pages.

Vladimir Veitmani (63) ja Viktor Jermakovi (65) suhtlemises polnud midagi ebatavalist: mehed töötasid nõukogude ajal KGB pealtkuulamisosakonnas ja suhtlus jätkus ka siis, kui nende teed tööl 1991. aastal lahku läksid.

Veitman sai tööle kaposse, Tallinna merekoolis raadiotehnikuks õppinud Jermakov aga üritas kapitalistlikus ühiskonnas ise hakkama saada. Selleks asutas ta 1997. aastal valvesüsteemide paigaldamist ja infolekke avastamist pakkunud firma IK Süsteemid Grupp. Tallinnas Väike-Ameerika tänaval kontoriruume üürinud ettevõttel ei läinud kõige paremini ja kaheksa aastat hiljem lõpetas firma tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles