Kohus mõistis Argo Aderi kindlustuspettuse süüdistuses õigeks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader.
Argo Ader. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus mõistis täna tuntud kulturisti Argo Aderi kindlustuspettuse süüdistuses õigeks ning mõistis riigilt tema kasuks välja kohtukulud ligi 17 000 euro ulatuses.

Kohtunik Leo Kunman leidis, et Argo Aderi süü ei ole tõestatud ja mõistis ta õigeks, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Postimehele.

Kohus mõistis Eesti riigilt Aderi kasuks kaitsjale makstud õigusabikulude katteks välja 16 894 eurot ja 80 senti.

Kohus mõistis kohtu all olnud Johannes Pajula Aderiga seotud kindlustuspettuse episoodis õigeks, kuid tunnistas ta süüdi teises kindlustuspettuse episoodis ja valeütluste andmises ning karistas teda kahe ja poole aasta pikkuse vangistusega, millest tal tuleb reaalselt ära kanda kaks kuud. Ülejäänud karistusaja mõistis kohus Johannes Pajulale tingimisi nelja aasta pikkuse katseajaga.

Süüdistuse kohaselt esitasid Argo Ader ja Johannes Pajula 2008. aasta sügisel kindlustusseltsile Seesam avalduse, mille kohaselt sõitis Pajula sama aasta 8. oktoobril Keilas Fiat Ducato kaubikuga ristmikult vasakpööret sooritades ette Aderi juhitud Dodge Viperi sportautole.

Kindlustusselts luges sõiduki taastamisele mittekuuluvaks ning maksis Aderi pangakontole enam kui miljoni kroonini küündinud hüvitise, kuid seltsil tekkis pettusekahtlus ning järgmise aasta kevadel pöörduti politsei poole.

Väidetava kuriteo eest nõudis prokurör Aderile 10 kuu pikkust vangistust, millest tal tulnuks kohe vanglas ära kanda kolm kuud, Pajula karistusena tahtis süüdistaja näha kolme aasta ja viie kuu pikkust vangistust, millest tulnuks reaalselt ära kanda neli kuud.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada Tallinna ringkonnakohtule apellatsioon. Harju maakohtule tuleb teatada apellatsiooniõiguse kasutamise soovist seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles Postimehele, et tõenäoliselt kaebab prokurör maakohtu otsuse edasi, aga lõplikult otsustab ta selle küsimuse pärast motiveeritud kohtuotsusega tutvumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles