Ministeeriumite ühishoone rajamiseks esitatud pakkumised olid liiga kallid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumide uus kahe torniga maja Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2. 
•Sinna kolides jääb nelja ministeeriumi kasutusse 45 protsenti vähem pinda, kui neil praegu kokku käes on.
Ministeeriumide uus kahe torniga maja Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2. •Sinna kolides jääb nelja ministeeriumi kasutusse 45 protsenti vähem pinda, kui neil praegu kokku käes on. Foto: SCANPIX

Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) väljakuulutatud nelja ministeeriumi ühishoone ehitustööde kontsessiooni riigihankele laekus tähtajaks neli kontsessioonitaotlust, mis ületasid oluliselt eeldatavat maksumust.

Riigi Kinnisvara ASi juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul ületas pakkujate poolt küsitud üürihind eeldatavat maksumust. Odavaim pakkumus oli 17,85 eurot ruutmeetri kohta kuus, samas kui eeldatav maksumus oli 10,80 eurot ruutmeetri kohta kuus. 

«Nüüd tuleb saadud tagasisidet põhjalikult analüüsida ning vaadata üle ka meie endi seni tehtud prognoosid ning leida lahendus, kuidas edasi minna ja arutada seda ministeeriumitega,» lisas Saarniit. 

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühine hoonekompleks koos kahe maa-aluse parkimiskorrusega on kavas ehitada Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule ehk rahandusministeeriumi praeguse hoone asemele ja selle taga oleva staadioni vahele.

RKASi hinnangul aitaks nelja ministeeriumi koondamine ühte kaasaegse töökeskkonnaga ning energiatõhusasse hoonekompleksi riigil tulevikus hoida kokku hoonete ülalpidamiskulu.  

Hoonekompleksi on projekteerinud EA Reng AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles