Valitsuse töölaualt kadusid arvutid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tõnu Noorits / valitsuse kommunikatsioonibüroo

Valitsuse istungite töölaualt võeti täna ära arvutid, nüüdsest käivad ministrid istungitel ja kabinetinõupidamistel oma sülearvuti või iPadiga.

Valitsuse istungi töölaual on arvutid olnud alates 2000. aastast, kui valitsus kolis Stenbocki majja.

«See, millega 2000. aastal alustati, oli kahtlemata tänuväärt, aga pisut oli seal ka niisugust... näilisuse maiku küljes, sest materjalid tulid majja paberkandjal, mis skaneeriti arvutisse, ministrid vaatasid justkui pilte arvutis. Aga kindlasti oli see väga mugav, et dokumentidega sai töötada ükskõik millises arvutis, kus oli ligipääs internetile,» meenutas peaminister Andrus Ansip, et otsustamine muutus selle tulemusel kiiremaks ja läbipaistvamaks.

Nüüd liigub kogu informatsioon e-valitsuses tema sõnul läbi interneti, enam ei skaneerita dokumente ning kõik ministrid kasutavad digiallkirja. Aastaid tagasi vahetati ka esimesed arvutid juba uuemate vastu välja, märkis ta.

«Täna oli aga see päev, kui ka uuemad arvutid võeti laualt ära ja laud on tühi,» ütles Ansip valitsuse pressikonverentsil. Seega tulevad tänasest alates ministrid valitsuse istungile oma sülearvuti või iPadiga ning logivad end sisse istungite infosüsteemi. «E-valitsus toimib nii, et tegu on sisuliselt mobiilse riistvaraga,» lausus peaminister.

Tema sõnul on see päris arvestatav kokkuhoid, et iga valitsuse liikme jaoks ei ole enam tarvis hoida kabinetinõupidamiste tarvis laual üht arvutit, valitsuse istungite laual teist ning ministeeriumides veel ka laptopi või iPadi. «Neid arvuteid sigines iga ministri jaoks üpris palju. Nüüd on igal ministril üks arvuti, minul näiteks isiklikult on iPad. Seda me istungitel ka kasutame. Kokkuhoid on 19 000 eurot aastas – abiks siiski!» rõõmustas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles