Henrik Roonemaa: nad tõesti armastavad oma iPadi

Henrik Roonemaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Erakogu

Täna tuleb Eestis müügile uus iPad. See kannab nüüd nime iPad Air, on kaalus kaotanud umbes 200 grammi ehk ligi kolmandiku ning on vanast tunduvalt õhem. Ja kiirem, märkimisväärselt kiirem.

Olukord on tänaseks muide isegi nii kaugel, et uus iPa­d Air on toore protsessorijõudluse poolest võimsam kui paljud mõni aasta tagasi müüdud sülearvutid. Ta on võrreldes nendega väiksem ja kergem, tema aku peab kolm-neli korda kauem vastu ja temaga saab teha peaaegu kõike seda, mida sülearvutiga.

Just tänu iPadile oleme olukorras, mida paljud nimetavad post-PC-ajastu alguseks. iPad ei ole seega mitte lihtsalt üks toode, vaid üks oluline tähis ajaloos. Nagu verstapost, mis tähistab hetke, kus 1980ndate algusest kõigile sisse harjunud traditsiooniline arusaam arvutist hakkas asenduma väikese puutetundliku latakaga, mida nimetatakse tahvelarvutiks.

Kui esimene iPad umbes nelja aasta eest turule tuli, küsisid mitmed väljaanded ka minult selle imeasja kohta kommentaari ja siis ma ütlesin neile, et iPad ei ole kindlasti revolutsioon ning võib ka läbi kukkuda. «Kindlasti ei saa sellest uut iPhone’i ega uut iPodi, mis muutuks kogu maailma jaoks märgiliseks asjaks,» ripub mu enesekindel tsitaat siiamaani kõike mäletavas internetis üleval. «Tavaliselt on nii, et kui Steve Jobs tuleb hommikul lavale, siis õhtuks on maailm muutunud, aga seekord see nii pole. Nagu öeldakse, iPad on lihtsalt üks väljavenitatud iPod Touch, mis peab hakkama koha eest päikese all alles võitlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles