Kross palub korruptsioonikomisjonilt oma töösuhtele hinnangut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eerik-Niiles Kross pöördus riigikogu korruptsioonikomisjoni poole palvega hinnata, kas tema asumine kaitseministri nõuniku ametikohale on korruptsioon.

Kross märgib Äripäeva juhtkirjale viidates, et vähemasti ühele Eesti meediaväljaandele näib tema asumine kaitseministri poliitiliseks nõunikuks korruptsioonina.

Nimelt kirjutas Äripäev: «Korruptsioon, mida Keskerakonnale valusalt nina peale visati, toimub meie silme all ministrite tasemel.»

«Kinnitan, et ei taju oma tööleminekus korruptiivset või korruptsiooniohtlikku suhet, kuid nagu Te teate, peab avaliku võimu tegevus mitte ainult olema, vaid ka näima korruptsioonivaba,» kirjutab Kross kirjas korruptsioonivastasele erikomisjonile.

«Vastavalt palun korrutsioonikomisjoni hinnangut minu töösuhtele kaitseministeeriumiga. Olen vajadusel valmis andma komisjonile selgitusi ja vastama küsimustele,» märgib Kross.

Kross asus kaitseministeeriumisse tööle sel nädalal. «Kross on aastaid olnud  kaitseministri nõukoja liige. Ma kavatsen talle esitada mitmeid ülesandeid, millesse ma loodan, et ta annab tõhusalt oma panuse senise julgeoleku ja riigikaitse entusiastina. Eriti, mis puudutab vabatahtliku riigikaitse arendamisse,» põhjendas minister Urmas Reinsalu Krossi palkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles