Tamkivi: võimuparteide suhetes pole midagi katastroofilist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Peeter Langovits / Postimees

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi tunnistas, et koalitsioonierakondade suhted on valimiste järel pingestunud, kuid midagi katastroofilist ta selles enda sõnul ei näe.

Tamkivi ütles Postimehele, et suhete pingestumine ei ole tingitud mitte valimistulemusest, vaid sellest, et valimised on möödas ning nüüd on ette võetud teemad ja probleemid, mida kampaania ajal ei käsitletud.

«Enne valimisi hoitakse tavaliselt keerulisemad probleemid koalitsiooni sees tagaplaanil ning kui valimised on läbi, lastakse ventiil lahti, et aur välja saaks,» lausus ta ja lisas, et nüüd üritatakse arveid klaarida, et seejärel taas edasi minna. Tema sõnul tulevad erimeelsused jutuks ka järgmisel koalitsiooni eestseisuse kohtumisel.

Tamkivi avaldas arvamust, et parteide eriarvamustes midagi katastroofilist ei ole, ja nii pole tema sõnul juttu olnud ka võimalikest muudatustest koalitsioonis. «Poliitikas alati neid variante ju kaalutakse, aga selliseid arutelusid, et peaks hakkama tänast koalitsiooni lõhkuma, ei ole olnud,» ütles ta.

Ta avaldas lootust, et praegune Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsioon püsib järgmiste riigikogu valimisteni 2015. aastal, ehkki möönis, et poliitikas on poolteist kuni kaks aastat «ikkagi pikk aeg».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles