Afganistanis algab poiste seksiorjuse vastane kampaania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani poiss kerjusest ema kõrval. Just vaesust peetakse faktoriks, miks paljud lapsed selles riigis seksiorjusse sattuvad.
Afgaani poiss kerjusest ema kõrval. Just vaesust peetakse faktoriks, miks paljud lapsed selles riigis seksiorjusse sattuvad. Foto: EPA

Afganistani Sõltumatu Inimõiguste Komisjon soovitab poiste seksuaalse kuritarvitamise ja orjastamise vastu kiiresti midagi ette võtta.


Organisatsioon teatas, et käivitab üleriigilise kampaania, et võidelda bacha bazi nime all tuntud praktika vastu. Komisjoni juhi Sima Samari sõnul on sellised kuritarvitamised viimase kümnendi jooksul Afganistanis aina sagedasemaks muutunud.

Samar kutsus valitsusasutusi ja ajakirjandust üles inimõiguste komisjoni aitama järgmise kuue kuu jooksul toimuva kampaania laiemate massideni viimisel. Ta nentis ka, et vaesusel on mängida oluline roll selles, et lastest saavad seksiorjad.

Inimõiguste komisjon kutsus valitsust astuma konkreetseid samme selle probleemi vastu võitlemiseks. Nende tööd võib aga raskendada asjaolu, et poiste kuritarvitamisega tegelevad paljud Afganistani ühiskonnas mõjukad mehed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles