Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Newman
Tribute 
(Universal)
John Newman Tribute (Universal) Foto: Repro

    John Newman

Tribute

(Universal)

Hinne 4

Esimese numbri noormees

23-aastase Põhja-Yorkshire’ist pärit John Newmani raadio- ja staadionisõbralik debüütalbum «Tribute» debüteeris briti albumitabelis kohe esikohal. Ei saa öelda, et ta oleks päris tühjalt kohalt startinud. Möödunud suvel tegi ta koostööd populaarsete trummi-ja-bassi-meestega pundist Rudimental ning singel «Feel The Love» patsatas ka kohe singlitabeli esikohale.

Newmani esikalbumi nimi viitab kenasti kogu hüpereklektilisele kontseptsioonile ja albumi vahelehel ongi ära toodud pikk ning keeruline sugupuu noormehe muusikalistest mõjutajatest, kus on esindatud nii Wilson Pickett, Edwin Starr kui Jay Z ja Telepopmusik. Plaadil on souli, house’i, orkestreeringuid, breakbeat’i, puhast poppi ja hiphoppi.

On biiti ja ballaadi ning kogu see kaleidoskoopiline uperpallitamine jätab varju selle, et tegelikult on John Newmanil tähelepanuväärselt tugevad vokaalsed võimed ning väga korralik vana kooli kirglik soulitunnetus. Päevselge, et Motown ja northern soul pole talle pelgalt mingid kummalised sõnaühendid. Tegelikult on ta mees nagu orkester, kes oma muusika kirjutamise kõrval teeb oma videotele stsenaariumid ja disainib esinemiskostüüme. Paljutõotava tulevikuga mees päris kindlasti.

Margus Haav
---------------------------

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles