Dopingut andnud treener vaidlustas karistused

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Nikolai Borzovi ohver, ujuja Anita Stepanenko.
Treener Nikolai Borzovi ohver, ujuja Anita Stepanenko. Foto: Mihkel Maripuu

Oma õpilasele dopingu andmise eest eluks ajaks treenerikutseta jäetud ujumistreener Nikolai Borzov on talle määratud karistused vaidlustanud ja seaduse järgi on tal õigus kuni apellatsiooni menetluse lõpuni treeneritööd jätkata.

Borzov esitas Eesti Olümpiakomitee juures tegutsevale apellatsioonikolleegiumile kaebuse, kus leidis, et talle määratud eluaegne keeld treenerina töötada on liiga karm karistus. Paul Varuli juhitav kolleegium võttis asja menetlusse, kuid Borzovi esindajate soovil on asja arutamine edasi lükatud. EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul rõhusid ujumistreeneri esindajad sellele, et Borzovi suhtes on algatatud kriminaalmenetlus ning eeluurimise käigus loodetakse hankida lisatõendeid.

Esmaspäeval jõudis kohus juba otsusele, määrates Borzovile õpilasele dopingu andmise ja purjuspäi autoga sõitmise eest rahatrahvi ja ühiskondlikult kasuliku töö. Esialgu pole teada, milliseid tõendeid kavatsevad ujuja advokaadid vaidluses EOKga kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles