Bürokraatia lükkab Kristiine turu avamise edasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Kristiine turg peaks nägema välja selline.
Tulevane Kristiine turg peaks nägema välja selline. Foto: Ühinenud Turud

Osaühing Ühinenud Turud lubas märtsi alguses, et avab 1. mail Kristiines Tulika ja Kotkapoja tänavate nurgale jääval haljasalal turu, kuid igasuguste kooskõlastuste hankimine võtab nii kaua aega, et avamiskuupäev on teadmata tulevikku lükanud.


Ühinenud Turud OÜ juhatuse liikme Andres Rozalka sõnul sai ettevõte linnalt loa kasutada suuremat maatükki kui alguses plaanitud, aga turu rajamiseks tuleb kõikvõimalikelt ametkondadelt kooskõlastused hankida ning see võtab tunduvalt rohkem aega, kui alguses osati arvata.

«Praegu me kooskõlastame kõiki asju linnaplaneerimise ameti, transpordiameti ja veel mitme ametkonnaga, mis on ehitamisega seotud. Ja täna mina ei oska öelda, mis ajaks me kõik vajalikud kooskõlastused kätte saame. Kui ehitusluba on olemas, siis kulub tegelikeks töödeks kolm-neli nädalat,» ütles Rozalka Postimees.ee'le.

«Tahaks loota, et kusagil keset suve saame turu lõpuks avada. Kui näete, et turuplatsil on kopp maasse löödud, siis on teada, et avamiseni läheb kuni kuu aega,» lubas ta.

Keskerakondlasest linnavoliniku Rozalka ettevõte oli ainus, mis tegi pakkumise Kristiine linnaossa turu rajamiseks ning sai aadressil Kotkapoja 2b asuva krundi tähtajatule rendile hinnaga 10 000 krooni kuus.

Esialgsete plaanide kohaselt tahab ettevõte paigaldada sinna mitukümmend müügikioskit, mida hakatakse kauplejatele välja rentima hinnaga 4500-6500 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles