Õed võitlevad tööminutite vähendamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õdede liit, hooldusravi osutajate ühendus ja tervishoiualatöötajate ametiühingute liit saatsid reedel pöördumise haigekassa nõukogu liikmetele, et nõukogu säilitaks õe tööaja õendushaiglates möödunud aasta lõpul kollektiivleppes sätestatud mahus 132 minutit patsiendi kohta päevas, mitte ei kärbiks õe tööaega patsiendi kohta 72 minutile päevas.


«Õendusabi osutajatena väljendame oma sügavat muret voodihaigete pärast, kellest enamiku moodustavad eakad patsiendid ning kelle tervis sõltub otseselt neile osutatava abi kättesaadavusest ja kvaliteedist,» ütles õdede liidu president Ester Öpik. Pöördumisele alla kirjutanud liidud on veendunud, et õe tööaja vähendamine patsiendi kohta seab ohtu voodihaige jaoks nii teenuse kvaliteedi kui ka selle kättesaadavuse. Samuti kasvab õendushaiglates töökoormus, mis on juba praegu üsna intensiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles