Erika Salumäe medalite vastu on suur huvi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotheby’se oksjonimajas tulevad täna müüki Erika Salumäe karjääriga seotud esemed. Eile õhtul asusid autasud veel kõrvalmajas laos. Esiplaanil on näha Souli olümpiakuld, Barcelona kuld on aga ühes kilekotis koos Salumäe fotoga.
Sotheby’se oksjonimajas tulevad täna müüki Erika Salumäe karjääriga seotud esemed. Eile õhtul asusid autasud veel kõrvalmajas laos. Esiplaanil on näha Souli olümpiakuld, Barcelona kuld on aga ühes kilekotis koos Salumäe fotoga. Foto: Madis Kalvet

Londonis pannakse Sotheby’ses täna oksjonile Erika Salumäe kaks olümpiakulda ja teised sportlaskarjääriga seotud esemed.

1988. ja 1992. aastal rõõmustasid eestlased Erika Salumäe treki­sprindi olümpiavõitude üle. Täna saab Londonis selgeks, kas neid autasusid saavad eestlased ka edaspidi imetleda või hakkavad need ehtima mõne välismaise kollektsionääri auhinnakappi.

18. oktoobril jõudis Eesti avalikkuse ette teave, et kahekordne olümpiavõitja müüb Londonis Sotheby’se oksjonimajas oma medalid ja teised sportlaskarjääriga seotud esemed. Seejärel on Eestis tegutsetud selle nimel, et meie spordi jaoks ajaloolised autasud tagasi Eestisse jõuaksid. Tänasel oksjonil osaleb eestlaste poolt Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli, kes on saanud eraisikutest sponsoritelt piisavalt tuge, et teha medalite eest väärilised pakkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles