Harv samblik jäi ümberistutusel ellu

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks heas tervises oliiv-helksamblikke Järvselja riigimetsas jalakatüvel. Seene rohekashallide hõlmade peal on näha plastvõrk, mis takistab seenetalluse lahti rebenemist.
Üks heas tervises oliiv-helksamblikke Järvselja riigimetsas jalakatüvel. Seene rohekashallide hõlmade peal on näha plastvõrk, mis takistab seenetalluse lahti rebenemist. Foto: Asko Lõhmus

Tartu ülikooli bioloogid said esmase kinnituse, et saarikuid laastava saaresurma tõttu Järvseljal ohtu sattunud oliiv-helksambliku – Eestis üliharva esineva liigi – võib hävimisest päästa ümberistutus.

«Tulemus on lootustandev,» ütles samblike uurija, looduskaitsebioloog Piret Lõhmus (pildil) mullu novembris alustatud katse kohta Meeksi valla Rihtemetsa küla riigimetsas.

Laupäeval käis Piret Lõhmus Rihtemetsas koos looduskaitsebioloog Asko Lõhmusega, et mahamurdunud saartelt jalakaile ja sangleppadele ümberistutatud oliiv-helksambliku tallused ehk seenekehad üle vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles