Pakendimürgid lekivad toidusse

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti maaülikooli toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa märkis laboris askeldades, et kuna keemilise analüüsi tehnika on viimasel 
10–15 aastal väga kiiresti liikunud suurema tundlikkuse ja täpsuse suunas, saame nüüd järjest rohkem teavet, millised ained meie toidus üldse on ja missugused neist võiksid pärineda näiteks pakenditest.
Eesti maaülikooli toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa märkis laboris askeldades, et kuna keemilise analüüsi tehnika on viimasel 10–15 aastal väga kiiresti liikunud suurema tundlikkuse ja täpsuse suunas, saame nüüd järjest rohkem teavet, millised ained meie toidus üldse on ja missugused neist võiksid pärineda näiteks pakenditest. Foto: Margus Ansu

Kõik pole kuld, mis hiilgab ja seda teavad hästi keemikud. Ning mida paremaks muutuvad keemikute uurimismeetodid, seda enam koorub välja ohte toidust ja nende pakenditeski, tõdeb Eesti maaülikooli toidutoksikoloogia professor Tõnu Püssa.

Teil on huvitav ja ka hirmutav töö, sest teate toidust ning selles varitsevatest ohtudest väga palju. Kas olete valiv sööja?

Mis siin hirmutavat on?! Inimesed saaksid elust palju paremini aru, kui õpiksid koolis korralikult keemiat, sest elame ju keemilises maailmas, kuigi me sellele iga hetk ei mõtle. Olen omnivoor, söön kõiksugused asjad ära, kui need just ei liiguta. Väga huvitavad mind just uued toidud, mida pole varem proovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles