Professor Püssa täiendab maailma ülikoolide raamatukogusid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Püssa «Toidutoksikoloogia põhimõtted».
Tõnu Püssa «Toidutoksikoloogia põhimõtted». Foto: Repro

Kuule Tõnu, see võiks ka maailma minna, arvas Eesti maaülikooli toiduhügieeni osakonna eelmine juhataja, kadunud Aadu Kolk ning soovitas professor Tõnu Püssal hakata 2005. aastal Phare programmi toel ilmunud raamatut «Toidutoksikoloogia» täiendama ingliskeelseks väljaandmiseks.

Nüüd, kus Tõnu Püssal ilmus ingliskeelse koguka raamatu «Toidutoksikoloogia põhimõtted» teine ajakohastatud ja täiustatud väljaanne, on autor selle soovituse eest väga tänulik. «Uurisin pärast seda soovitust veidi turgu, tundus, et sellist raamatut seal polnud, ja kirjutasin USAsse esimesele ettejuhtuvale teaduskirjastusele,» rääkis Tõnu Püssa. «Küsiti sisukorda, paari peatükki, peeti veidi aru ja antigi teada, et meeldib, anname välja. Ausalt öeldes oli see nagu väike ime.»

Tunnustatud õppe- ja teaduskirjanduse kirjastus CRC Press andis Tõnu Püssa «Prin-ciples of Food Toxicology» (pildil) välja 2007. aastal ja seda raamatut kasutatakse nüüd maailma ülikoolides, teadaolevalt näiteks USAs, Rootsis, Indias ja Singapuris õpikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles