Maalidele jäid elu värvilised hetked

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
August Künnapu (35) rääkis oma maalidest ja raamatust Tartu kunstimuuseumi esimesel korrusel näituse avamisel, selja taga «Supilinna kass» (2013, akrüül lõuendil).
August Künnapu (35) rääkis oma maalidest ja raamatust Tartu kunstimuuseumi esimesel korrusel näituse avamisel, selja taga «Supilinna kass» (2013, akrüül lõuendil). Foto: Kristjan Teedema

Noore kunstniku August Künnapu uute maalide näitus «Elujõgi» on inspireeritud elust. «Elujõgi voolab täie hooga ookeani poole,» ütles kunstnik. «Ärge kartke seda, hüpake sisse.»

Näituse kuraator Mare Joonsalu sõnastas August Künnapu väljapaneku kaks olulisemat tähendust. Esiteks on see tema esimene isikunäitus Tartus ja ühtlasi esimene muuseuminäitus. Teiseks on see viimane väljapanek näitusteprogrammis, mis valmis eelmise direktori Reet Margi ametiajal.

Joonsalu sõnul sai näituse «Elujõgi» suhtes Künnapuga aasta tagasi kokku lepitud, et see koosneb uutest töödest, mida kunstnik maalib aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles