Ilmar Tomusk: kuidas majanaabritega ühist keelt leida

Ilmar Tomusk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Tomusk
Ilmar Tomusk Foto: Toomas Huik

Kaebustest, mida keeleinspektsioon on korteriühistute asjaajamise kohta saanud, kirjutab keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk.

Liialdamata võib öelda, et korteriühistud on massilisemaid ühistegevuse vorme tänapäeva Eestis. Enamik Eesti inimesi elab kortermajades ning on – kes rohkem, kes vähem – osa saanud kõigist sellega seotud rõõmudest ja muredest. Keeleinspektsioon on korteriühistute loomisest saadik kokku puutunud korteriühistute liikmete keelemuredega. Oleme neid püüdnud lahendada oma pädevuse ja kehtiva õiguse raames.

Keeleseaduse kohaselt reguleeritakse keelekasutust, kui seda on vaja teha inimese põhiõiguste kaitseks või avalikes huvides. Korteriühistud kuuluvad vaieldamatult avalike huvide valdkonda ning eesti keele oskust vähemalt B1-tasemel nõutakse neilt korteriühistu juhatuse liikmetelt ja töötajatelt, kelle tööülesannete hulka kuulub ühistu liikmetega suhtlemine või teabe edastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles