Keemiatööstus sõdib aktsiisiseaduse muutmise vastu

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiatööstuse liidu juht Hallar Meybaum on asunud pidama maadlusmatši seadusemuudatuse vastu, mis tema hinnangul piiraks keemiaettevõtete äritegevust. Fotol tema kõrval on Eesti maadluskuulsuse Aleksander Abergi büst, mille autoriks skulptor Arseni Mölder.
Keemiatööstuse liidu juht Hallar Meybaum on asunud pidama maadlusmatši seadusemuudatuse vastu, mis tema hinnangul piiraks keemiaettevõtete äritegevust. Fotol tema kõrval on Eesti maadluskuulsuse Aleksander Abergi büst, mille autoriks skulptor Arseni Mölder. Foto: Liis Treimann

 Seadusemuudatuse järel hakatakse kõiki vedelaid põlevaid kemikaale, mis oma omadustelt sarnanevad mootorikütusega, maksustamisel käsitlemagi kütusena.

Riigi plaanitavad maksumuudatused on sel sügisel tekitanud palju meelepaha, kriitikute hulgas on koha sisse võtnud ka keemiaettevõtted.

Riigikogu arutab praegu seadusemuudatust, millega maksuhaldur saaks õiguse käsitleda vedela põlevainena kõiki kemikaale, mis omaduste poolest sarnanevad mootorikütusega ning mida võib puhtal kujul või bensiini või diislikütusega segatuna kasutada mootorikütusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles