Tallinn plaanib laenata 216 miljonit krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra on esmaspäeval saatnud pankadele kirja, mille järgi linn ootab pakkumusi võlakirjaemissiooni korraldamiseks mahus 216 miljonit krooni.

Linn soovib tagasimaksel kasutada ujuvat intressi, intressibaasiks oleks kolme kuu Euribor.

Võlakirjade tähtaeg oleks viis või kümme aastat ja linn ootab pakkumisi mõlemale tähtajale. Tagasimakseid plaanib linn lineaarselt amortiseeruva maksegraafiku alusel.

Linn on esitanud ka tingimuse, et mille järgi soovib ühe aasta põhiosa maksepuhkust viieaastase tähtaja korral ning kaks aastat põhiosa maksepuhkust kümneaastase tähtaja korral.

Samuti soovib linn võimalust võlakirjad ennetähtaegselt lunastada, teavitades sellest vähemalt kuus kuud ette.

Kendra märkis kirjas, et Tallinna selle aasta eelarve järgi lubatakse linnal võtta eelarveaastal laenu välisabi sild- ja kaasfinantseerimiseks ning olemasolevate võlakohustuste refinantseerimiseks mahus kuni 357 miljonit krooni tähtajaga kuni 20 aastat.

Linn soovib võlakirju emiteerida selle aasta juunis. Pakkumisi saab esitada 21. maini.

Aastavahetuse seisuga oli Tallinnal võlakohustusi 3,729 miljardi krooni ulatuses ja võlakohustused moodustasid 61 protsenti linna mullusest eelarvest. Vastavalt seadusele ei tohi kohaliku omavalitsuse kohustuste maht ületada 60 protsenti tema eelarve mahust.

Omavalitsused peavad vastavalt aasta eest vastu võetud ajutise kehtivusega seadusesättele saama oma uutele laenudele heakskiidu rahandusministeeriumilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles