Mustjala volikogu kempleb lindistamise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassett. Pilt on illustratiivne.
Kassett. Pilt on illustratiivne. Foto: Pm

Mustjala volikogus puhkes vaidlus selle pärast, et detsembrikuus keelati ühel volinikul avaliku istungi salvestamine, mida too peab aga õigusvastaseks.

Volikogu esimees Malve Kolli keelas Heimar Põllul 18. detsembri avalikul istungil selle salvestamise, olles eelnevalt selleks hääletuse korraldanud, kirjutab Saarte Hääl.

Osa volinikke Toivo Lõhmus ja Elle Viira esitasid lindistamise keelamise pärast volikogu esimehele protestikirja, millele saadud ametlikus vastuses selgitab Kolli, et Mustjala valla põhimääruses on kirjas, et volikogu istungeid helisalvestatakse ja salvestisi hoitakse kuni järgmise istungini, kuid kui keegi soovib lisaks lindistada ja volinikud ei tea, mis otstarbel seda tehakse, siis tuleb volikogu käest luba küsida.

Heimar Põld ütles Saarte Häälele, et ta teab, et avalikul volikogu istungil tohib salvestada ja seepärast ei jää ta volikogu esimehe selgitusega rahule - seda enam, et tolsamal 18. detsembri istungil olla keegi publikust toimunut salvestanud ja seda volikogu ei tõtanud keelama, Põllu soovi osas korraldati aga hääletus.

Põllu sõnul oli tema lindistamissoovi taga väga lihtne põhjus: nimelt jäetakse Mustjala volikogu istungite protokollidest tihti välja mahlakaid ütlusi ja moonutatakse tõde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles