Linnavalitsus algatab Pirita rannaala detailplaneeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita rand.
Pirita rand. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavalitsus algatab oma homse korraldusega 44,92 hektari suuruse Pirita rannaala detailplaneeringu koostamise.


Detailplaneeringu koostamise eesmärk on Pirita supelranna ja sellega vahetult külgneva metsaala planeerimine, Pirita rannaala kinnistule ehitusõiguse määramine rannapaviljonide, ajutise vabaõhulava ja tribüünide ning randa teenindavate objektide ja rannapromenaadi ehitamiseks, Merivälja tee 3 kinnistul asuva Vaba Aja Keskuse laiendamiseks ning Merivälja tee 5b kinnistule kuni kahekorruselise ärihoone ehitamiseks, teatab eelnõu seletuskiri.

Lisaks määratakse detailplaneeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtted ning keskkonnaalased tingimused supelranna ja rannametsa kaitseks.

Linnaplaneerimise amet korraldas koostöös Pirita linnaosa valitsusega 2012. aastal avaliku arhitektuurivõistluse Pirita rannaala (rand ja rannamets) arhitektuurse ja maastikuarhitektuurse lahenduse saamiseks. Detailplaneeringu koostamise aluseks on võistluse võidutöö «Väät».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles