Supilinna skandaalne maja annab ametnikele ikka tööd

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne 45 maja hoovipoolse terrassi ja rõdu kinniehitamise alustamine tõi majaomanikele augustis ettekirjutuse, kuid lahendust ei ole siiani. Maja ehitusalune pind ületab nii detailplaneeringus lubatut umbes 14 ruutmeetri võrra.
Herne 45 maja hoovipoolse terrassi ja rõdu kinniehitamise alustamine tõi majaomanikele augustis ettekirjutuse, kuid lahendust ei ole siiani. Maja ehitusalune pind ületab nii detailplaneeringus lubatut umbes 14 ruutmeetri võrra. Foto: Kristjan Teedema

Herne tänava maja, mille arendaja pidi madalamaks tegema suisa kaks korda, on endiselt kuum teema, sest loata on kinni ehitama asutud rõdusid. Linna tegi ettekirjutuse, mis on aga vaidlustatud.

Vaidluse keskmes on maja hoovipoolse osa terrassi ja rõdu kinniehitamine, mistõttu maja ehitusalune pind ületab detailplaneeringus lubatut umbes 14 ruutmeetri võrra.

See tingis linna ehitusjärelevalve ettekirjutuse juba augusti lõpus, kuid eile oli abilinnapea Raimond Tamm sunnitud tunnistama, et vastuolu planeeringuga püsib ja ei saa väita, et detailplaneeringut ühiskondlikuks kokkuleppeks pidavate kaaslinlaste huvid oleks nüüd kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles