Liivi keel vaatab tulevikku luulekeeles

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Pajusalu viis augustis Liivi Sõprade Seltsi ekskursandid Põhja-Kuramaale vaatama kunagisi liivi külasid ning tutvustas ka liivlaste üle valitsenud Dundaga lossi.
Karl Pajusalu viis augustis Liivi Sõprade Seltsi ekskursandid Põhja-Kuramaale vaatama kunagisi liivi külasid ning tutvustas ka liivlaste üle valitsenud Dundaga lossi. Foto: Raimu Hanson

Tänavu suvel liivi keele Salatsi jõe ümbruse murdes ilmunud luuleraamat «Salatsi jõe kolm kallast» on saanud lisa. Seesama autor on samas keeles kirjutanud vabavärs-side kogu «Toini sina. Teine sina».

Autor peitub pseudonüümi Kempi Karl taha. Mõlemas raamatus kirjutab ta sagedasti jõest. Varem ilmunud raamatu luuletusteks on ta inspiratsiooni saanud vanadest liivi küladest Salatsi jõe ääres.

Jõel ja selle kallastel on kujundina mõlemas raamatus mitu tähendust. «Salatsi jõe kolm kallast» loob kujutluse, et kaldaid on rohkemgi kui kolm. Seevastu keskendub «Teine sina» kahele kaldale, millest üks on armastatud sina ja teine on mina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles