Loonalaps valmistab loomulikke nukke

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Laanpere Loonalaps tegutseb küll loomemajanduskeskuse ettevõttena, kuid õmblustööd teeb ta laste kõrvalt kodus ja nukuringide jaoks on samuti teised kohad leidnud.
Margit Laanpere Loonalaps tegutseb küll loomemajanduskeskuse ettevõttena, kuid õmblustööd teeb ta laste kõrvalt kodus ja nukuringide jaoks on samuti teised kohad leidnud. Foto: Kristjan Teedema

Vanasti olnud komme, et lapsele pandi nimi tema sünni aegsete loodusnähtuste järgi. Margit Laanpere võttis selle tava üle, kuid laste asemel on ta Koidupunaks või Pihlaks nimetanud hoopis nukud.

Oma esimesed nukud õmbles Margit Laanpere teismelise tüdrukuna Võrus käsitööringis. Siis ta küll veel ei teadnud, et juhendaja Ülle Hummal õpetas just waldorfnukkude tegemist, see üllatus tuli alles aastaid hiljem, kui ta läks tööle waldorflastehoidu.

Esimesed kaks villapäist pupet tulid aga nii hästi välja, et kui ta viis need hoidu lastele mängimiseks, siis pidasid need seal aastaid iga päev kantseldamist kenasti vastu ning tagasi valmistaja kätte jõudes olid veel igati esinduslikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles