Kuuskemaa: norme rikkunud baare tuleb karistada

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kuuskemaa Tallinna päeval
Jüri Kuuskemaa Tallinna päeval Foto: Toomas Huik

Ajaloolane ja vanalinna elanik Jüri Kuuskemaa ütles, et vanalinna on kõik teretulnud, kui nad käituvad normaalselt, tänavatel on aga muutunud sotsiaalseks normiks karjumine ja teiste inimestega mitte arvestav käitumine, seda ei tohiks lasta juhtuda.

«Selleks peaks neid trahvima ja korrale kutsuma, kesklinna valitsusel peaks olema pikemad käed, et kui näiteks üks nimeta baar on end kompromiteerinud ja majaelanikud on kutsunud kümneid kordi välja politsei, tuleb kas litsents ära võtta või esialgu lühendada lahtiolekuaega, aga kui see ei aita, siis esimene, teine ja kolmas hoiatus ning siis ongi kõik,» pakkus ta ETV saates «Vabariigi kodanikud» välja.

Samuti leiab Kuuskemaa, et oleks mõttekas baaride asukohti hajutada, et neid ei oleks palju ühes kohas koos, ta leiab ka, et näiteks Tornide väljakul võiks olla mõni veinipark - see ei ole elumajadele nii lähedal ning häiriks elanikke seetõttu vähem.

Kesklinnad on igal pool maailmas kohad, kuhu kogunevad erinevad inimesed, et aga pidutsejad Tallinna vanalinna elanikke ei häiriks, tuleks see linnaosa jagada eri tsoonideks, ütles arhitekt Ülar Mark, kelle hinnangul ei ole mõistlik rääkida sellest, et pidutsejad või elanikud peaksid mujale minema, pigem tuleks proovida neid ruumis ümber mängida.

«Oluline on, et see peab olema pikaajaline otsus, sest inimesed, kes tulevad sinna elama, ei saa osta korterit nii, et järgmisel aastal tuleb sinna suur peopidamiskoht otse nende alla, see ongi tsoneerimise küsimus - kes ostavad peokoha peale, teevad seda teadlikult,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles