Professor Karl Õiger: kortermajad püsivad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Õigeri sõnul pole õige levitada jutte, justkui oleksid paneelmajades elavad inimesed ohus, vaid probleemiga tuleks asjatundlikult tegelda.
Karl Õigeri sõnul pole õige levitada jutte, justkui oleksid paneelmajades elavad inimesed ohus, vaid probleemiga tuleks asjatundlikult tegelda. Foto: Toomas Huik

Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessori Karl Õigeri (80) sõnul on pealinnas katastroofilises seisukorras vaid keraamilistest tellistest korruselamud, mille kärgtellistest fassaadid pudenevad ning võivad seetõttu koguni nende ümbruses liiklejate elu ohtu seada.

Mis teeb kärgtellisfassaadi remondi paneelmaja fassaadi omast kulukamaks?

Kui kärgtellisfassaad on murenenud, siis ei saa seesugust ebaühtlast seinapinda nii nagu paneelmajadel ilma pikemata vahtplastiga katta. Aluspind tuleb töödelda ühtlaseks ja lahtitulnud välisvooder kinnitada seina kandva osa külge. Varisenud voodriosad tuleb uuesti laduda ja kinnitada terasankrutega kandva seinaosa külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles