Seli: nüüd saame öelda, et medal kuulub rahvale

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe Souli olümpiakuld jõuab täna spordimuuseumisse
Erika Salumäe Souli olümpiakuld jõuab täna spordimuuseumisse Foto: Andres Haabu

«Kui öeldakse, et võit kuulub sportlasele, aga emotsioon rahvale, siis nüüd saame öelda, et ka medal kuulub rahvale,» kinnitas eile Londonis toimunud oksjonilt Erika Salumäe 1998. aasta Souli olümpiakullaga naasnud Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli. Kui eile päeval polnud Londonis müügis olnud Salumäe 1992. aasta Barcelona kulla saatus veel selgunud, siis õhtuks kinnitas oksjonit läbi viinud firma, et nii Salumäe trekiratas kui medal müüdi Eestisse.

Salumäe Souli kuldmedalit sai eile üle pika aja näha taas Eestis, kui Tallinnas autasustati teise poolaasta edukamaid sportlasi.

«1988. aastal olime Nõukogude võimu all, aga oli murranguaeg, kui hakati sinimustvalgeid lippe välja tooma ning sealt edasi arenesid välja mitmed ajaloolised sündmused,» selgitas Seli, miks 1988. aasta Souli olümpiamedal on oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles