Vene tondilosside lammutamine jätkub

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadressilt Raatuse 117 lammutatakse peagi suur garaaž, selle juurde kuuluv väravahoone ja ümbruskonna võsas kössitavad varemed. Detsembriks peab selles kohas hoonete rentnik platsi puhtaks tegema nii neist vanadest akendest kui ka muust sinna kokku veetud kolast.
Aadressilt Raatuse 117 lammutatakse peagi suur garaaž, selle juurde kuuluv väravahoone ja ümbruskonna võsas kössitavad varemed. Detsembriks peab selles kohas hoonete rentnik platsi puhtaks tegema nii neist vanadest akendest kui ka muust sinna kokku veetud kolast. Foto: Margus Ansu

Tuleva aasta augustis möödub 20 aastat päevast, mil Vene väed lahkusid Eestist ja Tartu linn sai endale osa Raadi sõjaväelennuväljast. Detsembris tõusevad seal jälle õhku suured tolmupilved, sest läheb edasi ajaloolise reostuse koristamine.

«Siin saab plats puhtaks pea paarikümnest hoonest,» ütles Tartu linnavalitsuse linnavarade osakonna vanemspetsialist Marje Kibal.

Esimesena näitas ta aadressilt Puiestee 114 kaduvat endist sõjaväelaste raamatukogu. «See on üks suuremaid lammutatavaid hooned,» märkis ta. «Metall ja muu vähegi väärtuslik on siit igalt poolt minema tassitud, kõik hooned on õudses seisus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles