Neeme Korv: aisakell sinus eneses

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Palun armastet poetessi mälestuse ees vabandust, aga ometi parafraseerin: mu jõulud alg’vad pääle jaani juba... Kaubanduslike jõulude varajane algus on juba aastaid olnud teema, mille kallal saab alati hambaid teritada. See ei loe aga midagi – hiiglaslik kommertsmasinavärk käib vääramatult oma rada.

Ning kohal ta jälle ongi. Laupäeva õhtul kodualeviku toidupoodi minnes leidsin, et jõuluporter on müügil. («Mis on iseenesest ju kasulik,» kommenteeris asjatundlik kolleeg, «ostad ära, küpseb jõuluajaks paremaks!») Kuid see on veel köömes – nädalavahetusel sattusin pealinnas kaubanduskeskusesse, kus jõulumeeleolu juba täie tuuriga käima tõmmati. Kingiideed, kuuseehted, maiustused, muidugi kõiksugu päkapiku- ja lumehelbeteemalised väljapanekud.

Varast jõulutralli surub halastamatult peale üleilmne äri. Keegi ei taha ju turule hilineda, kuidas muidu õnnestub kingisoovide nimestikku pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles