Yasser Arafati säilmetest leiti ootamatult palju polooniumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yasser Arafat
Yasser Arafat Foto: Reuters/SCANPIX.

Šveitsi teadlased avaldasid Palestiina endise liidri Yasser Arafati säilmetelt võetud proovide tulemused, mille põhjal võis ta surra polooniumimürgituse tagajärjel. Avalikult seda esitletud veel ei ole, kuid raporti tulemused eile avaldas selle enda valdusesse saanud Katari telekanal Al-Jazeera.

108-leheküljelises analüüsis seisis, et proovidest selgus polooniumi isotoobi 210 erakordselt kõrge tase. Šveitsi radiatsioonieksperdid avastasid Arafati roietelt, vaagnast ja pinnasest võetud proovides normaalsest 18 korda kõrgema polooniumitaseme.

Raportis seisis veel, et kuigi proovid võeti kaheksa aastat pärast Arafati surma ning seetõttu kannatas luudest, kudedest ja surilinalt võetud proovide kvaliteet, toetavad tulemused mõõdukalt võimalust, et surm saabus poloonium-210 mürgistuse tagajärjel. Eksperdid andsid üleeile analüüsi tulemused üle nii Arafati lesele Suha Arafatile kui ka Palestiina võimude esindajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles