Botaanikaaed tutvustab joogi- ja maitsetaimi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söödavate taimede näitus botaanikaaias.
Söödavate taimede näitus botaanikaaias. Foto: Liis Treimann

Tallinna Botaanikaaias saab 9.-17. novembrini külastada näitust joogi- ja maitsetaimedest.


Lisaks laias maailmas kasutatavate maitsetaimete esitlemisele jagatakse huvilistele õpetusi nende tarvitamisvõimaluste kohta. «Enamiku maailmas tuntud jookide valmistamisel kasutatakse taimi. Ka toitude maitsestamisel on raske läbi saada ilma roheliste sõpradeta,» ütles botaanikaaia direktor Karmen Kähr.

Näituse külastaja saab teada, millest tehakse rummi, tarhuni, matet, benediktiini, klaretti, kalvadost ja teisi jooke. Tutvuda saab ka mitmete armu-, võlu-, une- ja tervendavate jookidega. «Erilist tähelepanu pöörame näitusel kohvile ning tutvustame külastajatele kohvi ajalugu,» lubas Kähr.

Lisaks toimuvad jookide degustatsioonid ja toortoidu töötuba. Rohkem teavet näituse kohta leiate Tallinna Botaanikaaia kodulehe uudiste rubriigist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles