Pomerants: Eesti ja Venemaa on narkovastases võitluses ühes koalitsioonis

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants ja Venemaa Föderaalse Narkokontrolli direktor Viktor Ivanov
Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants ja Venemaa Föderaalse Narkokontrolli direktor Viktor Ivanov Foto: Helin Noor / riigikogu kantselei

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants ütles tänasel kohtumisel Venemaa Föderaalse Narkokontrolli Agentuuri direktori Viktor Ivanoviga, et rahvusvahelise narkootikumide vastase võitluse edukuse võti seisneb naaberriikide ametkondade sisulises koostöös.

«Nii, nagu narkokaubandus on globaalne äri, nii peab olema globaalne ka temale suunatud vastasjõud. On elementaarne, et piirinaabrid Vene Föderatsioon ja Eesti Vabariik on narkootikumide vastases võitluses ühes koalitsioonis,» ütles Pomerants.

Õiguskomisjoni esimehe sõnul rõhutas tänasel kohtumisel ka Viktor Ivanov, et Euroopa Liidu kui majandusühenduse jaoks on narkokaubanduse puhul lisaks kaotatud inimeludele ja tervisele tegemist väga suure majandusprobleemiga. Ivanovi sõnul ootab narkokaubanduses teenitud raha paigutamist muu hulgas nii «finantsmullide» tekitamiseks kui ka rahandusmaailma konkurentsi kahjustamisse.

Ivanoviga kohtunud välisminister Urmas Paet rõhutas samuti, et koostöö narkokaubanduse vastases võitluses Venemaaga on nii Eesti kui kogu Euroopa Liidu huvi.

Paeti ütles, et narkokaubandus on üks Ladina-Ameerika, Kesk-Aasia ja Afganistani regioonist tulenevatest olulistest ohtudest nii Venemaa kui ka Euroopa Liidu riikide jaoks.

Euroopa Liit panustab Paeti sõnul aktiivselt narkokaubanduse vastu võitlemisse Kesk-Aasias ja Afganistanis. «Oluline on tegeleda probleemi põhjustega – põllupidajatele on vaja anda alternatiive narkootikumide tootmisele, mis pakuksid neile piisava sissetuleku,» lausus Paet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles