Sõiduautode maksustamise teemal said huvigrupid suud puhtaks rääkida

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel rahanduskomisjoni istungil võttis maksumuudatuste küsimuses teravalt sõna kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.
Eilsel rahanduskomisjoni istungil võttis maksumuudatuste küsimuses teravalt sõna kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. Foto: Andres Haabu

Riigikogu rahanduskomisjoni eile ligi neli tundi kestnud istungil said huvigruppide esindajad edastada oma kriitika palju poleemikat tekitanud sõiduautode maksustamise ja käibedeklaratsiooni lisaga seotud küsimustes.

Komisjon tahtis leevendada olukorda, mis oli tekkinud sellest, et eelnõude algatajad ei olnud selle ettevalmistamisel asjaosalisi piisavalt kaasanud. Automüüjate liidu juhi Arno Sillati sõnul oleks pidanud selline istung toimuma oluliselt varem ning sihtgruppidega oleks tulnud asja sisuliselt arutada enne eelnõudega välja tulemist.

Eelnõude algatajatel istungi laua taga ilmselt kerge ei olnud, sest huvigruppide kriitika nende pihta oli üksmeelne ja terav. Kollektiivselt leiti, et eelnõud on ette valmistatud kiirustades, plaanitavad muudatused on ebaproportsionaalsed, suurendavad maksu- ja halduskoormust, nende taga olevad arvutused on tunnetuslikud ning analüüsid puudulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles