Piimasõjas Leedu ootab Moskvast uusi hoope

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Vilniuse ja Brüsseli ametnikud valmistavad juba mõnda aega ette dokumente, et esitada protest Vene piimablokaadi vastu Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTOsse), ei pea möödunud kuu algusest saadik impordikeelu all kannatavad Leedu ettevõtjad seda endale kuigi kasulikuks lahenduseks.

Ajakirja Economist leedu versiooni toimetaja ja Vilniuse ülikooli politoloogi Tomas Janeliūnase sõnul usuvad piimatöösturid, et kasulikum ja lihtsam oleks lahendada see probleem kahe riigi vahel, nii oleks võimalik veel sel aastal Vene turule tagasi pääseda.

«Asjadele ametliku käigu andmine võtaks ligi aasta ja selle aja jooksul võivad nad Vene turust igaveseks ilma jääda. Kui sind pole kohal, kaotad sa oma koha võistlejatele üsna ruttu,» selgitas Janeliūnas ettevõtjate tõrksust asjadele ametliku käigu andmise suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles